Min verktygslåda

YinYoga, TonårsYoga, YogaNidra, StillaYoga

YOGA

Vi lägger stort fokus på stillhet och medveten närvaro.


Yin yoga är en stilla form av yoga, vi stannar 1-5 minuter i varje position. En yoga form som passar alla, du utgår från din egen kropp och dina behov för dagen. Det är en passiv stretch, där vi tar hos in till bindväven med hjälp av vår andning. Positionerna utförs sittande och liggande, vi blundar under större delen av klassen och håller fokus på oss själva.


Många positioner har fokus på höfterna, benen, rygg och nacke. Områden vi ofta är stela i och platser där stress gärna sätter sig och skapar värk och stelhet.


Efter en klass i yin yoga är du fyllt på med energi, passivt stretchat din kropp och skapat lugn i ditt inre.


  • Balansera kroppens medianer, energin kan flöda fritt.
  • Ger djupavslappning, minskar stress.
  • Det parasympatiska nervsystemet sätts igång och vi får lugn i kroppen.
  • Hjälper till att minska värk, genom den passiva stretch som mjukar upp leder, bindväv och ligament.
  • Stärker vårt sklett 
  • Mediatativt 
  • Skapar större medvetenhet för kroppen och sinnena.
  • Passar alla, oavsett om du är stel eller vig, lätt eller tung, ung eller gammal. 


Lyssna på din kropp, den vet vad den behöver.


Sensing YinYoga

Sensing Yoga


Naturligt, mjukt och kravlöst, alltid på kroppens villkor. Kärlek inifrån och ut.


När vi iakttar små barn, djur och naturfolk kan vi se hur de i rörelser och i vila sker naturligt.En stilla form av yoga som utgår utifrån kroppens naturliga rörelser, inget nytt, inget avancerat det bygger på rörelser som redan finns i våra kroppar. 


Pandikulationer, bindväven, vagus & psoas står i fokus i sensing yogan. 


Vi mjukar upp, nystar upp, återfuktar och ger förutsättningar för vår bindväv att mjukna. Det andra vi jobbar med är vår vagusnerv, vi vill att vagus ska självreglera, vilket gör att vi kan hantera stress och trauman enklare. Genom att ge vår vagus mer uppmärksamhet ger vi kroppen förutsättningar att möta stressiga situatuoner på en enklare sätt. Du kan upptäcka efter en period att symtom du haft plötsligt försvunnit/minskat.


Psoas som är en vävnad som hjälper till att skydda oss, genom att skicka signaler vad vi behöver. 


Symtom när vagus inte mår bra -


Problem med magen

Huvudvärk

Migrän

Hjärt- och kärlproblematik

Depression

Ångest och panikproblematik

Illamående

Problematik med öronen och ögonen

Utmattad

Utmattningsdepression

Sömnproblematik

Problem att kunna reglera kroppens temperatur 

Coachning

Lever du ett liv där tiden aldrig räcker till, du har en ständig stress i kroppen, utmattad, bär på oro, du drömmer om mer närvaro, balans mellan jobb och fritid eller bär på en känsla att aldrig räcka till.


I coachning utgår vi ifrån dig och jobbar tillsammans mot välmående.


Genom coachning hjälper jag dig att förstå dig själv bättre, komma fram till nya lösningar på dina problem och komma närmare dina livsmål. Har du kört fast och har svårt att komma igång, eller vill du förändra din livssituation? En coach kan hjälpa dig att lättare fatta beslut och ta dig ur din komfortzon. Inget är som sagt för litet eller stort i arbetet med sig själv, vi utgår ifrån där du befinner dig idag.

Som coach är mitt jobb att hjälpa dig att hitta dig själv, förändra rutiner du fastnat i, hitta mening i det du gör och i den du är.


Stresscoachning -

En stresscoach kan hjälpa och stötta i tidiga skeden. Idag är många medvetna om fenomenet utmattning eller utbrändhet, men det är väl inget som händer dig? Ofta ser man inte själv att man har problem förrän det är för sent, kroppen ger upp och ovanstående problem uppstår.

Men det kan också vara att du i ett tidigt skedde inser att du behöver hjälp för att slippa en utmattning och på sikt bli tvungen att sjukskriva dig.

Som stresscoach kan jag ge kunskap om vad som händer med kroppen och hjärnan under stresstider. Tillsammans med dig utveckla vi verktyg som fungerar för just dig och jag ger stöd på vägen. Många saker i våra liv påverkar hur vi mår, vi ska alla kunna se oss själv i spegeln med stolthet och vetskapen att jag gör det bästa jag kan utifrån de förutsättningar jag har.


Stresshantering -

När vi känner att vi är tidspressade börjar våra sinnen prioritera "borden" och "måsten" framför aktiviteter som ger oss mer energi eller att umgås med familj och vänner. När vi prioritera bort de meningsfulla sakerna i livet upplever vi på sikt otillräcklighet, vilket kan få oss att känna stress, oro och ångest vilket kan komma att leda till utmattning och depression.

När livet är ur balans kan vi uppleva stora energiförlust, livsgnistan fallna och nyfikenheten för livet minskar. Stresshantering handlar inte om att eliminera allt som inte är meningsfullt för oss, stresshantering handlar om att hitta en balans. Men ibland behöver vi hjälp att hitta balans. Genom stresshantering kan jag att hjälpa dig med dessa frågor.


Andlig coachning -

Är du nyfiken på om det finns ett annat sätt att leva? Känner du av skiftet som påverkar oss alla? Längtar du efter ett en djupare realtion med dig själv? Då är Andlig Coachning perfekt för dig. Under denna coachning/utbilding kommer vi tillsammans ta oss igenom 13 steg mot större självkärlek och mer glädje i livet.


Du kommer få verktyg att ta med och öva på mellan tillfällena, verktyg som du sedan bär med dig på din livsresa.


Jag kommer vägleda dig genom hela utbildningen, anpassa efter vart på din personliga resa du är. Målet är mer närvaro, bättre balans och större självkärlek.


I grupp eller enskilt, på plats i Sundsvall eller online, vad passar dig bäst?

unsplash